5.7.7 Draaitraversen (concept 7.3)

Deze lamellenvoeg met draaitraversen wordt ook Swivel Joist Expansion Joint genoemd, of Schwenktraverse in het land van herkomst.

De continuïteit van het wegdek wordt gerealiseerd door balkprofielen met tussenruimten in dwarsrichting van de weg. Iedere balk is voorzien van een beugelconstructie die door middel van een oplegging (boven) en een aandrukveer (beneden) de balk verbindt met de dwarsdragers, die in stalen doosconstructie voorgespannen zijn opgelegd. De dwarsdragers kunnen aan één zijde roteren in het horizontale vlak en aan de andere zijde roteren in het horizontale vlak, zowel als in transleren in een richting met een hoek van de bewegingsrichting van de brug bewegen over de opleggingen. De dilatatie wordt evenredig verdeeld over de afstanden tussen de balkprofielen door de koppeling van de balken met de dwarsdragers die kunnen transleren en roteren (Schaarlampsysteem).

Dit type kan drotere dwarsverplaatsingen aan dan het balkrooster (concept 7.1). Het wordt uitsluitend geleverd door Maurer Sohne.

Doorsnede

324
Werking stuursysteem Maurer schwencktraverse

 

 

Specificaties

325
Tabel uit brochure van Maurer Schwenktraversen Dehnfugen

 

 

Bijlagen

pdf Maurer Documentatie Zwenktraverse (concept 7.3)