Lunchlezing ROK 2.0 op 2 november

Samen met Platform WOW en Platform Bruggen organiseren we op woensdag 2 november (12.00 tot 13.00 uur) de lunchlezing ROK 2.0. Om je in te schrijven kun je deze link volgen.

Begin van dit jaar is versie 2.0 van de ROK uitgekomen. De ROK is opgesteld door RWS, maar (delen van) de ROK worden soms ook door decentrale overheden overgenomen. In de ROK staan eisen waaraan het ontwerp en de uitvoering van een nieuw kunstwerk, zoals een brug, sluis of viaduct, moet voldoen. De ROK geldt ook voor nieuwe onderdelen van bestaande bouwwerken of als kunstwerken worden uitgebreid. De aanleiding voor de 2.0 versie is om aansluiting te behouden over gewijzigde overkoepelende normen.

In de praktijk wordt de ROK dus al toegepast door overheden, anders dan RWS. Het risico bestaat, dat indien je de ROK van toepassing verklaart, of delen ervan overneemt in eigen eisteksten, je onnodig zware eisen stelt met extra kosten als gevolg. Daarom lichten we in deze lezing de bruikbaarheid van de ROK toe.

De sprekers:

  • Kees Jan van der Wilt, technisch adviseur Betonconstructies bij Rijkswaterstaat. Kees licht het doel van de RWS-richtlijnen toe en gaat in op de relatie tussen de RWS-richtlijnen en de Eurocodes.
  • André Pieterson, coördinator-staalspecialist bij Strukton. André heeft veel expertise hoe je de kunstwerken buiten moet realiseren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertelt André hoe je met de ROK om moet gaan.
  • Dimitri Tuinstra, een van de top staalconstructeurs van Nederland, werkzaam bij Arup. Dimitri maakt ontwerpen op basis van deze ROK en kent als geen ander de grenzen van deze richtlijnen en wanneer deze wel en niet van toepassing is.

Na deze lezing weet je hoe de ROK tot stand is gekomen en hoe de ROK jou kan helpen in het voorschrijven van eisen aan de kunstwerken in jouw areaal.

We zien uit naar een leerzame lezing en hopen je dan online te ontmoeten!

> Klik hier om je aan te melden