Cursussen

Meerdaagse cursus

Twee keer per jaar organiseert het platform de meerdaagse cursus Voegovergangen en Opleggingen. Deze vierdaagse cursus biedt gedegen basiskennis voor de aanleg, het beheer en het onderhoud van deze relatief kwetsbare onderdelen van de wegconstructie. Naast ontwerpaspecten geeft deze cursus u inzicht in aandachtspunten voor de aanleg en het beheer en onderhoud, denk bijvoorbeeld aan uitvoeringsrisico’s, inspectie en onderhoudsmaatregelen. De inhoud van de vierdaagse cursus betreft:

Dag 1
Inleiding en algemene ontwerpaspecten. Een algemene inleiding over functies, regelgeving, en de aspecten die een rol spelen bij het ontwerpen en de keuze van voegovergangen en opleggingen in relatie tot het ontwerp van het totale kunstwerk.

Dag 2
Theorie en praktijk opleggingen. Op deze dag wordt ingegaan op de meest voorkomende typen opleggingen en wordt meer in detail ingegaan op de belangrijkste aspecten van het detailontwerp en de realisatie.

Dag 3
Theorie en praktijk voegovergangen. Op deze dag wordt ingegaan op de meest voorkomende typen voegovergangen en wordt meer in detail ingegaan op de belangrijkste aspecten van het detailontwerp en de realisatie.

Dag 4
Beheer, inspectie en advies. Op deze dag wordt ingegaan op de aandachtspunten in de beheerfase.