Cursussen

De meerdaagse cursus Voegovergangen en Opleggingen wordt in het voorjaar en in het najaar gegeven.  De startdata voor 2024 zijn 4 april (voorjaarscursus) en 24 september (najaarscursus).

 

Leden van PVO ontvangen 15% korting.

Zijn beide cursussen vol? Meld je dan aan voor de wachtlijst!

Meerdaagse cursus Voegovergangen en Opleggingen

Wil je meer weten over risicovermindering van falende of degraderende voegovergangen en opleggingen? En om de beleving van de weggebruiker te verbeteren? Volg dan de meerdaagse cursus Voegovergangen en Opleggingen. Twee keer per jaar organiseert het platform deze cursus. De vierdaagse cursus biedt gedegen basiskennis voor de aanleg, het beheer en het onderhoud van deze relatief kwetsbare onderdelen van de wegconstructie. Naast ontwerpaspecten geeft deze cursus u inzicht in aandachtspunten voor de aanleg en het beheer en onderhoud, denk bijvoorbeeld aan uitvoeringsrisico’s, inspectie en onderhoudsmaatregelen. De inhoud van de vierdaagse cursus betreft:

Dag 1

Inleiding en algemene ontwerpaspecten. Een algemene inleiding over functies, regelgeving, en de aspecten die een rol spelen bij het ontwerpen en de keuze van voegovergangen en opleggingen in relatie tot het ontwerp van het totale kunstwerk.

Docenten
Dag 2

Theorie en praktijk opleggingen. Op deze dag wordt ingegaan op de meest voorkomende typen opleggingen en wordt meer in detail ingegaan op de belangrijkste aspecten van het detailontwerp en de realisatie.

Docenten
Dag 3

Theorie en praktijk voegovergangen. Op deze dag wordt ingegaan op de meest voorkomende typen voegovergangen en wordt meer in detail ingegaan op de belangrijkste aspecten van het detailontwerp en de realisatie.

Docenten

Frank van Beek (RWS), Barry Voogt (Heijmans).

Dag 4

Beheer, inspectie en advies. Op deze dag wordt ingegaan op de aandachtspunten in de beheerfase.

Docenten

Je krijgt een gedegen basiskennis en inzicht in de risico’s bij het ontwerp, de realisatie en het beheer van voegovergangen en opleggingen en je leert hoe je deze kunt beheersen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Cursuscoördinatie

De cursuscoördinatie in handen van Angelique Nagtegaal (Support-Services)