Meerdaagse cursus Voegovergangen en opleggingen

Geluidsoverlast, schade door lekkages, irritatie bij de weggebruiker en hoge onderhoudskosten. Enkele risico’s van niet goed functionerende voegovergangen en opleggingen.

Belangrijke maar kwetsbare schakels

Om de kwaliteit van voegovergangen en opleggingen gedurende de hele levensduur te kunnen waarborgen moeten deze onderdelen aan diverse eisen voldoen. Effectief onderhoud verlengt de levensduur, maar blijkt in de praktijk helaas weerbarstig. In combinatie met lekkende voegovergangen degraderen opleggingen bijvoorbeeld sneller dan nodig of anders dan voorzien. Tijdig onderhoud kan de levensduur van beide onderdelen sterk verlengen, dit voorkomt hoge kosten en beperkt het risico op overlast en schade t.g.v. bijvoorbeeld afwijkende belastingen en lekkages.

Tijdens deze meerdaagse cursus leert u hoe u beheerders, weggebruikers, omwonenden en andere betrokkenen een veilige en comfortabele weg biedt en de levensduur maximaliseert.

De cursus biedt u gedegen basiskennis voor de aanleg, het beheer en het onderhoud van deze relatief kwetsbare onderdelen van de wegconstructie. Na een algemene inleiding over functies, gaan de docenten nader in op de op te nemen belastingen en bewegingen uit verkeer en de kunstwerken zelf. Naast ontwerpaspecten biedt deze cursus u inzicht in aandachtspunten voor de aanleg en het beheer en onderhoud, denk bijvoorbeeld aan uitvoeringsrisico’s, inspectie en onderhoudsmaatregelen.

Weet u met welke zaken u rekening moet houden in de totale levenscyclus van voegovergangen en opleggingen in kunstwerken?

Programma

Dag 1 18 april Inleiding en algemeen voegovergangen en opleggingen
Dag 2 25 april Theorie en praktijk opleggingen
Dag 3 15 mei Theorie en praktijk voegovergangen
Dag 4 22 mei Inspectie, beheer en onderhoud

Docenten

Douwe van Akkerveeken is cursusleider. De volgende experts zijn docent tijdens de cursus:

  • Frank van Beek – Rijkswaterstaat GPO
  • Nico Booij – JNB Advies
  • Arjo Berrevoets – Rijkswaterstaat GPO
  • Barry Doorn – Volker Infra Design
  • Han Leendertz – JSL Consulting
  • Martin Makkink – Heijmans
  • Jan Voskuilen – Rijkswaterstaat GPO

Praktische informatie

Tijden

Alle dagen beginnen om 9:00 uur (inloop vanaf 8:45 uur) en eindigen om 16:30 uur. Dag 4 eindigt met een borrel tot 17:30 uur.

Prijs

€ 1.695 (excl. 21% BTW)
Leden van PVO ontvangen de volgende korting:
Bedrijfs- en overheidsleden: 10% korting
Gouden leden: 15% korting
Platina leden: 20% korting

Certificaat

Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie over deze cursus op de website van CROW. PVO wordt gefaciliteerd door CROW.