Themabijeenkomst RTD 1007-1 / RTD 1007-5

In 2023 heeft Rijkswaterstaat veel werk verzet om de RTD 1007-reeks te actualiseren. Binnen deze richtlijnen zijn twee significante wijzigingen doorgevoerd die van groot belang zijn voor een brede doelgroep. RTD 1007-1, getiteld ‘Keuzeproces Voegovergangen’ (kader), vervangt de vorige versie RTD 1007-1 ‘Meerkeuzematrix Voegovergangen’ (handreiking). Daarnaast introduceren we een aanvulling op de reeks, namelijk RTD 1007-5, met als titel ‘Resultaatsbeschrijving voor het Uitvoeringsontwerp van Voegovergangen’. Deze veranderingen zijn van groot belang voor diverse belanghebbenden, waaronder opdrachtgevers, beheerders, ontwerpende hoofdaannemers, ontwerpleiders, constructeurs, adviseurs en gespecialiseerde aannemers.

Benieuwd naar de impact van deze vernieuwingen op jouw werk? Wij nodigen je uit om deel te nemen aan de Themabijeenkomst RTD 1007-1 / RTD 1007-5 op 30 januari van 13.00 tot 16.00 uur, geleid door Barry Doorn en Frank van Beek van Rijkswaterstaat GPO. Tijdens deze bijeenkomst krijg je niet alleen de gelegenheid om vragen te stellen, maar na afloop zullen de herziene ‘groene versies’ van de documenten beschikbaar worden gesteld op onze website. Tevens is er gelegenheid om feedback te geven op de richtlijnen.

Om zoveel mogelijk inzicht te krijgen in deze wijzigingen vragen wij je om tijd vrij te maken in jouw agenda voor deze bijeenkomst. Beide richtlijnen zullen een aanzienlijke rol spelen in de V&R-opgave. In het bijzonder doen we een beroep op de vakgroepleiders en de hoofden van de bedrijfsbureaus van ontwerpende hoofdaannemers, gezien de ‘nieuwe’ verantwoordelijkheden in het ontwerpproces. We zien je aanmelding graag tegemoet.

Deelname is gratis. Er zijn 150 plekken. Meld je daarom nu aan!